(Medisch) Pedicure

Pedicure: voetverzorging voor iedereen!

Een goede voetverzorging is voor iedereen belangrijk. Wat men echter vaak niet weet is dat zowel mannen als vrouwen, van jong tot oud, terecht kunnen bij de pedicure, ook wanneer er nog geen concrete voetklachten zijn. Een professionele pedicure richt zich namelijk niet alleen op de uiterlijke verzorging van de voeten maar is tevens in staat om vakkundig advies uit te brengen over hoe eventuele voetongemakken voorkomen kunnen worden.

Medisch Pedicure: wist u dat een Medisch Pedicure onder de categorie zorgverleners valt?

Als Medisch Pedicure ben ik opgeleid om specialistische voetbehandelingen uit te voeren bij de zogenoemde ‘risicovoet’. Een risicovoet is een voet met een verhoogd risico op complicaties. Vaak komt dit voor bij patiënten die aan een bepaalde ziekte of aandoening lijden – denk o.a. aan reuma, diabetes, spasticiteit, verlamming, kanker – maar ook oudere mensen en mensen met verwaarloosde voeten vallen onder de categorie risicovoet. Ik heb contracten met podotherapeuten en ik werk samen met huisartsen, praktijkondersteuners, diabeetverpleegkundigen en orthopedische schoenmakers.

Uw voeten, mijn zorg!

Bij een risicovoet is de huid vaak dun, kwetsbaar en gevoelig. Ook is er extra zorg nodig i.v.m. eventuele pijn en stijfheid. Daarom maak ik in mijn praktijk gebruik van speciale verzorgingsproducten en instrumenten. Als u onder de categorie risicovoet valt, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van uw medisch pedicurebehandeling. Dit kunt u bij uw zorgverzekeraar navragen.

De behandeling

Bij elk bezoek aan mijn praktijk bespreken we uw klachten, onderzoek ik uw voet(en) en stel ik uw behandeling vast. Afhankelijk van de klachten duurt de behandeling maximaal 45 minuten. Deze bestaat over het algemeen uit:
- Voet(en) desinfecteren- Nagels knippen- Verdikte nagels dunner maken- Nagels polijsten- Nagelomgeving schoonmaken- Ingegroeide nagels behandelen- Eelt verwijderen- Likdoorn(s) verwijderen- Voet(en) desinfecteren- Korte massage

Ook uw voeten verdienen extra zorg: maak daarom vandaag nog een afspraak!

Als u uw voet(en) regelmatig laat controleren en behandelen zult u minder pijnklachten ervaren en langer mobiel blijven! Een pedicurebehandeling is dus geen overbodige luxe, het kan juist veel problemen verhelpen en voorkomen.

Pure Basics is aangesloten bij ProCert en ProVoet

ProCert is een onafhankelijke stichting die een KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP) heeft ontwikkeld om zo de kwaliteit in de pedicurebranche te waarborgen. Het KRP is alleen voor medisch pedicures die zich richten op voetzorg voor patiënten met een chronische aandoening. Meer info: www.procert.nl.
ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicure die de kwaliteit van voetverzorging en het beroep pedicure en medisch pedicure bevordert. Meer info: www.provoet.nl.
ProCert nr: 7548 ProVoet nr: 304579
Twijfelt u nog of heeft u eerst nog vragen? Schroomt u dan niet om contact op te nemen. U wordt altijd binnen 24 uur teruggebeld!